Повече от 2000 деца са незаконно и насилствено отведени от

...
Повече от 2000 деца са незаконно и насилствено отведени от
Коментари Харесай

2000 деца са отвлечени от руската армия

Повече от 2000 деца са нелегално и принудително отведени от територията на Украйна в Руската федерация. Това заяви вицепремиерът Ирина Верещук, представена от организация УНИАН.

Украинските управляващи вършат всичко допустимо, с цел да върнат тези деца на територията на Украйна. Освен деца съветските окупатори принудително водят във федерацията и пълнолетни украинци, срещу тяхната воля. Всекидневно окупаторите правят военни закононарушения на територията на Украйна.

Многобройни са случаите на обезчестяване на девойки и дами от съветските бойци, а по данни на Киев от началото на пълномащабната инвазия 341 деца са били убити от руснаците. Преди дни Върховната Рада на Украйна прикани Организация на обединените нации да не позволява осиновяването на отвлечени украински деца от съветски фамилии.

От началото на непредизвиканата инвазия на Владимир Путин над 12 милиона украинци, огромна част от които деца, са напуснали домовете си. Повече от 5 милиона от тях са напуснали и Украйна, до момента в който останалите са се преместили на друго място в страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР