Повече от 200 военнослужещи са били убити при гранични сблъсъци

...
Повече от 200 военнослужещи са били убити при гранични сблъсъци
Коментари Харесай

Повече от 200 души са убити в последните боеве между Армения и Азербайджан

Повече от 200 военнослужещи са били убити при гранични конфликти сред Армения и Азербайджан тази седмица , съгласно нови данни от двете страни, изнесени в петък, предава Ройтерс.

Както Армения, по този начин и Азербайджан взаимно се упрекват за започване на боевете за противоречивия район Нагорни Карабах - сред двете страни след шестседмичната война през 2020 година

Премиерът на Армения Никол Пашинян сподели, че 135 арменци са били убити, заяви организация " Интерфакс " отразявайки сесия на Народното събрание на Армения. Тази цифра е по-голяма от обявените 105 жертви по-рано тази седмица.

Азербайджан сподели, че 77 негови военнослужещи са починали - повече от 71 в четвъртък. И двете страни споделиха, че цифрите евентуално ще се усилят.

Армения и Азербайджан водят война от десетилетия за Нагорни Карабах, интернационално приет като част от Азербайджан, само че преди войната през 2020 година, обитаем и следен от етнически арменци

, че тази седмица силите на Азербайджан са атакували и завладяли селища в Армения, отвън Нагорни Карабах. Азербайджан твърди, че дава отговор на " провокации " от арменската страна.

, реализирано с посредничеството на Москва, постави завършек на последните борби късно вечерта в сряда, само че обстановката на границата остава напрегната, сподели Пашинян в петък.

Русия, боен съдружник на Армения, която също се стреми към другарски връзки с Азербайджан, сподели, че ще окаже напън и върху двете страни да изтеглят силите си назад там, където бяха преди експлоадирането на спора тази седмица.
 Пелоси идва на посещаване в Армения
Пелоси идва на посещаване в Армения

На фона на боевете с Азербайджан в последните дни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР