Повече от 200 учени настояха на срещата под егидата на

...
Повече от 200 учени настояха на срещата под егидата на
Коментари Харесай

Над 200 учени апелират за незабавни действия за климата на COP26

Повече от 200 учени настояха на срещата под егидата на Организация на обединените нации за климата COP26 да се подхващат незабавни дейности за прекъсване на световното стопляне , предупреждвайки в отворено писмо, че някои въздействия на климатичните промени са " необратими " за поколенията , осведоми " Франс прес ".

Централната задача на срещата в Глазгоу е използването на Парижкото съглашение за климата, чиято цел е ограничение на повишението на междинната международна температура до сред 1,5 и 2 градуса по Целзий над равнищата отпреди индустриалната ера.

Ала откакто договарянията навлизат в последните си дни, поетите до момента задължения към момента могат да доведат до " пагубно " стопляне с цели 2,7 градуса до 2100 година съгласно Организация на обединените нации.
 COP26 упорства от страните да понижат повече излъчванията до 2022-а
COP26 упорства от страните да понижат повече излъчванията до 2022-а

Три години предварително

" Ние, климатолозите, подчертаваме, че са нужни незабавни, безапелационни, бързи, продължителни и огромни дейности ", с цел да се резервира стоплянето в границите на задачата от Париж, се акцентира в писмото, подписано от откриватели от цялостен ​​свят.

от водещата международна организация за климатичната просвета, Междуправителствения панел за климатичните промени (IPCC), предизвести, че междинната температура на Земята ще доближи прага от 1,5 градуса към 2030 година, десетилетие по-рано от плануваното единствено преди три години.

За да не се надвиши тази температурна цел, IPCC показва, че излъчванията би трябвало да се понижат с 45 % през това десетилетие .
 Страшни констатации: светът е доста надалеч от ограничението на световното стопляне
Страшни констатации: светът е доста надалеч от ограничението на световното стопляне

Светът се е запътил към климатична злополука

Днешното отворено писмо, подписано от някои от създателите на отчета на IPCC, приканва делегатите в Глазгоу " изцяло да признаят " научните доказателства , които те са събрали за сериозните закани, подбудени от климатичните промени.

" COP26 е исторически миг за ориста на климата, обществата и екосистемите , тъй като човешката активност към този момент затопли планетата с към 1,1 градуса, а бъдещите излъчвания на парникови газове ще дефинират бъдещото в допълнение стопляне ", се акцентира в писмото.

Нагряващата се атмосфера към този момент ускорява метеорологичните крайности, подлагайки общности по целия свят на по-интензивни пожари и суши, разселване и тежки стопански компликации.

А излъчванията не престават да порастват.

Голяма скорошна оценка сподели, че световните излъчвания на CO2 ще се възстановят през 2021 година до равнищата отпреди пандемията.

" Кумулативните излъчвания на парникови газове към днешна дата към този момент ангажират нашата планета към основни промени в климатичната система, засягащи човешкото общество и морските и земните екосистеми, някои от които са необратими за генерации напред ", се акцентира в писмото на учените.
 Г-20: Липса на закрепени климатични цели оставя очакванията неизпълнени
Г-20: Липса на закрепени климатични цели оставя очакванията неизпълнени

Активистите за климата останаха вбесени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР