Повече от 20 собственика на емблемата Opel GT, в това число

...
Повече от 20 собственика на емблемата Opel
GT, в това число
Коментари Харесай

50 години Opel GT: Фенове отбеляза годишнината с 8-дневно приключение по Route 66

Повече от 20 притежателя на емблемата Opel GT, включително от Австралия, Белгия и Филипините, се събраха в Съединени американски щати, за да отбележат 50 години от появяването на своя легендарен автомобил с вълнуващо пътешествие по Route 66.

Осевдневното премеждие е започвало в Лас Вегас, след което, с прекосяване през 4 американски щата и 2000 километра по-късно, е завършило в началната точка.

“Обиколката беше впечатляващо изживяване и в никакъв случай няма да забравя пътуването по Route 66 ”, коментира организаторът на събитието Олаф Молдзен, управител на асоциацията на европейските клубове на Opel GT, която обединява 28 национални групи с 1450 участващи в тях и 1550 коли.

От Opel разясняват, че повече от 70% от произведените 103 463 представителя на GT са били регистрирани в Съединените Американски Щати, където и към момента моделът се радва на голяма обич сред феновете.

Opel GT се появява през 1965 година под формата на студийна разработка, представена по време на международното изложение в Париж. Серийната версия на модела е с дизайн зависещ напълно на идеята за постигането на оптимална аеродинамика, като единствените две изключения са предните светлини на модела, които могат да бъдат завъртяни и прибрани в главната структура. За разлика от впечатляващият екстериор на автомобила, в интериора на Opel GT всичко е сведено до най-малко, с главен акцент върху спортното лъчение и добрата позиция на лидера в седалката.

GT се прелага в две съществени версии- 1100 и 1900, като втората е оборудвана със задвижващ агрегат с работен размер от 1897 кубически сантиметра. Четирицилиндров, редови, неговата оптималната мощ e напълно достатъчна, с цел да може автомобилът да развие скорост на придвижване от съвсем 190 км/ч. Задвижването е на задните колела, а потребителите имат опция за избор между четиристепенна механична или тристепенна автоматизирана предавателна кутия.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР