Повече от 20 години археолозите в Германия смятаха, че откритата от тях 35 000-годишна фигурка е кон. Сега те не са сигурни дали това е пещерен лъв или пещерна мечка.

...
Тялото“ на праисторическа фигурка от слонова кост беше открито наскоро
Коментари Харесай

„Тялото“ на праисторическа фигурка от слонова кост беше открито наскоро в Германия.

Главата беше открита през 1999 г. и години наред археолозите вярваха, че е кон.

Сега те се опитват да разберат какво всъщност е животното.

Миниатюрна фигурка от слонова кост това, че е била сглобявана в продължение на 20 години, обърка учените, които през цялото това време смятаха, че резбата е кон.

Главата на фигурката е открита за първи път през 1999 г. в пещерата Hohle Fels - важен археологически обект с артефакти от ледниковата епоха сгушен в германския регион Швабия Юра — и датира от преди 35 000 години. Докато учените събираха различни части от високата 1 инч резба през годините, те се придържаха към теорията за конете.

Въпреки това, археолозите откриха петото си парче, фрагмент от тяло, през 2022 г. Сега те обсъждат какво животно трябва да бъде представено от древната резба, според прессъобщение от университета в Тюбинген.

В прессъобщението Никълъс Конард, професор в университета, каза, че има две основни теории : пещерен лъв или пещерна мечка.

Самият Конард вярва, че това е пещерна мечка — праисторически вид мечка, обитавал Европа — тъй като „изразената меча гърбица“ на фигурката съответства на височината на раменете й и изглежда имитират походката на мечка.

Въпреки това Конард каза, че колегите му също са идентифицирали свойства на фрагментите, които са подобни на евразийски пещерен лъв, вид, който също е често срещан в Европа през ледниковия период.

„В никакъв случай не е лесно да се идентифицират със сигурност изображения от ледниковата епоха, особено когато са запазени в такава фрагментарна форма“, каза Конард в прессъобщението. „Следователно има смисъл да търсим много внимателно липсващите части от това животно през следващите години.“

Фигурките са изложени в Праисторическия музей в Блаубойрен в Германия.

Прочетете оригиналната статия в Business Insider

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР