Повече от 20 души са били задържани във връзка с

...
Повече от 20 души са били задържани във връзка с
Коментари Харесай

Двадесет души са задържани за нападение срещу руски самолет в Беларус

Повече от 20 души са били арестувани по отношение на нахлуване против съветски боен аероплан, за което претендираха съперници на режима в края на предишния месец, съобщи водачът на Беларус Александър Лукашенко.

" Към днешна дата са арестувани повече от 20 съучастници, които се намират в Беларус. Останалите се укриват ", съобщи Лукашенко, съобщи държавната осведомителна организация Белта.

Предполагаемият основен провинен е разпознат като руско-украински жител с двойно поданство. Опозицията в заточение в Беларус съобщи, че партизани са унищожили съветския аероплан на летище покрай столицата Минск, съобщи Агенция Франс Прес.

След историческите митинги през 2020 година Лукашенко принуди съперниците си да изоставен страната, а останалите вкара в пандиза. Президентът удостовери във вторник, че самолетът А-50 е бил цел, само че съобщи, че не е претърпял обилни вреди. Той разказа основния обвинен като " терорист ", който е бил подготвен от Киев.

" Той явно е бил вербуван от украинските специфични служби през 2014 година Той е експерт по осведомителни технологии или човек, който е добре осведомен с тях ", сподели той.

Очевидно нападението е било осъществено благодарение на дребни безпилотни самолети, с цел да се избегне откриването им. Миналия месец опозицията в заточение съобщи, че интервенцията е била осъществена от двама беларуси, които по-късно са избягали от страната.

Беларус, една от дребното страни в Европа, които поддържат войната с Русия, не е взела директно присъединяване в офанзивата на Москва в Украйна.

Според Киев Русия също по този начин е употребила беларуски въздушни писти за нанасяне на удари по Украйна.

През последните месеци Беларус и Русия организираха редица военни учения и Украйна изрази опасения, че Минск може да се включи в спора, само че Лукашенко съобщи, че Минск ще се включи в бойните дейности в Украйна единствено в случай че бъде атакуван пръв от армията на Киев, оповестява БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР