Повече от 150 чуждестранни студенти, преподаватели и преводачи ще учат

...
Повече от 150 чуждестранни студенти, преподаватели и преводачи ще учат
Коментари Харесай

Над 150 чужденци ще учат български и народни танци в София и Велико Търново

Повече от 150 задгранични студенти, преподаватели и преводачи ще учат български език, история и национални танци по време на летни езикови семинари в Софийския и Великотърновския университет. Те се провеждат и финансират от Министерството на образованието и науката (МОН) в интервала сред 14 юли и 4 август. Очаква се в България да дойдат учащи се от 29 страни от Европа и Азия, измежду които Германия, Англия, Испания, Италия, Япония, Китай и Индия. Учебната и културната стратегия, храната и нощувките ще се поемат със средства от бюджета на МОН.

Двата университета ще провеждат занимания по на практика български език, както и профилирани семинари и лекции по българска литература, превод, културна антропология на българите, етнография, както и по модерно българско кино и изобразително изкуство. В рамките на 30 образователни часа чужденците ще могат да научат някои обичайни национални песни и танци.

В семинарите е планувана и културно-развлекателна стратегия. Обучаващите се студенти, преподаватели и преводачи ще могат да прегледат София, да посетят Националния исторически музей, както и да участват на аудивизуалния театър „ Звук и светлина " в старопрестолния град. Предвидени са екскурзии до Рилския и Троянския манастири, Пловдив, Копривщица, Жеравна, Арбанаси. При предпочитание могат да се провеждат походи и излети на Витоша, в Драгалевския, Лозенския или Кокалянския манастири. По време на престоя си в България чужденците ще гледат българско кино, ще участват на министър председатели на книги и ще дегустират българска кухня.

В края на образованието те ще получат документ за присъединяване в езиковите семинари. По-напредналите могат да положат изпит за установяване на равнището им на притежаване на български език по Европейската езикова рамка.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР