Повече от 1400 мигранти бяха спасени от претъпкани плавателни съдове,

...
Повече от 1400 мигранти бяха спасени от претъпкани плавателни съдове,
Коментари Харесай

Спасиха над 1400 мигранти край бреговете на Южна Италия

Повече от 1400 мигранти бяха избавени от препълнени плавателни съдове, измежду които ветроходна лодка, в четири обособени интервенции в Средиземно море, покрай крайбрежията на Южна Италия, заяви италианската брегова защита, представена от Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 1123
На борда на бедстваща платноходка край района Калабрия, който се намира на " върха " на ботуша на италианския полуостров, e имало 47 мигранти, измежду които две деца, които са се нуждаели от незабавна здравна помощ, се споделя в изказване на бреговата защита. Те са били избавени рано през вчерашния ден от моторна лодка на бреговата защита.

От изказването излиза наяве още, че избавителните интервенции са почнали късно в понеделник и са завършили през вчерашния ден в Йонийско море, на източния бряг на Калабрия.

Един от плавателните съдове на бреговата защита е качил към 590 мигранти, които били в рибарска лодка, а по-късно избавил към 650 мигранти от друга рибарска лодка, на която имало 130 души.

Властите за момента не са дали информация за националността на мигрантите или за маршрутите, по които са пътували плавателните съдове. Като цяло обаче доста от лодките с мигранти, видяни край Йонийско море, потеглят от турския бряг, където трафиканти пускат на вода препълнени и негодни за корабоплаване лодки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР