Повече от 111 години след потъването си Титаник продължава да

...
Повече от 111 години след потъването си Титаник продължава да
Коментари Харесай

Титаник 111 години след потъването - защо никой не е намирал човешки останки на кораба

Повече от 111 години след потъването си Титаник продължава да очарова и изненадва. Така да вземем за пример не всички знаят, че е открит инцидентно от екип, който в действителност се преструва, че търси останките на кораба. Или че двойка се дами в подводница на палубата на Титаник през 2001 година
Прочетете още
Един подобен любопитен и малко чудноват факт, който обиколи Reddit неотдавна, е, че макар изследването на потопения транспортен съд от повторното му проучване през септември 1985 година, на борда не са открити човешки остатъци.

" Не съм виждал човешки остатъци ", споделя Джеймс Камерън пред New York Times през 2012 година Режисьорът на " Титаник " е посещавал и изследвал останките 33 пъти, като твърди, че е прекарал повече време на кораба от капитана му. " Виждали сме облекла. Виждали сме чифтове обувки, което мощно допуска, че в един миг там е имало тяло. Но в никакъв случай не сме виждали човешки остатъци. "

Това е реалност, който докарва теоретиците на конспирацията до полуда, само че има изцяло основателни аргументи, заради които не са открити телата на над 1500 души, починали при потъването на кораба. Една от тях са избавителните жилетки, носени от доста пасажери и екипажа.
   View this post on Instagram   

Въпреки че не са изпълнили главната си задача да задържат носещите ги на повърхността задоволително дълго за избавяне, откакто хората умират, облечени в тях, те продължават да се носят на повърхността на водата. Бурята, последвала потъването, евентуално бързо е отнесла телата надалеч от мястото на останките, до момента в който океанските течения, несъмнено, са ги закарали още по-далеч през идващия век.

Телата, хванати в капан в самите парчета, евентуално също са изчезнали, с помощта на работата на дълбоководни чистачи - риби и други морски организми. Но кости са открити и на други доста по-стари корабокрушения, тъй че за какво не и на Титаник? Това евентуално е обвързвано с дълбочината.

" Проблемът, с който би трябвало да се оправим, е, че на дълбочина под към 914 метра прекосяваме под това, което се назовава компенсационна дълбочина на калциевия карбонат ", изяснява дълбоководният откривател Робърт Балард пред NPR. " И водата в дълбокото море е незадоволително наситена с калциев карбонат, който в действителност е главният съставен елемент на костите. "

Например и потъналият Титаник, и Бисмарк са под компенсационната дълбочина на калциевия карбонат, тъй че откакто някои морски същества изядат плътта на починалите и разкрият костите, последните всъщност се разтварят във водата.

Има хора, които имат вяра, че в запечатани елементи на кораба, като машинното поделение, където богатата на О2 прясна вода, на която чистачите разчитат, не е съумяла да влезе, е евентуално да има някои непокътнати тела. Но концепцията, че 111 години след потъването на кораба, можем да открием разпознаваеми остатъци, наподобява все по-малко евентуална.

 

Източник: Lifestyle.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР