Повече от 110 дни след постановяването на нова карантина, експерти

...
Повече от 110 дни след постановяването на нова карантина, експерти
Коментари Харесай

Мелбърн се спаси от заразата. Защо Европа още не може?

Повече от 110 дни след постановяването на нова карантина, специалисти споделят, че се обрисува като международен водач в битката на заболяването дружно с други места като Сингапур, Виетнам, Южна Корея, Нова Зеландия и Хонконг , оповестява БГНЕС. Райна Макинтайър, професор по биобезопасност в института " Кърби " в Университета на Нов Южен Уелс, съобщи пред Би Би Си, че реакцията на Австралия е била " светлинни години напред " пред Съединени американски щати и Великобриания.
" Това е доста шокиращо. Когато мислим за пандемии, не считаме, че страните с високи приходи и с задоволително запаси ще се разпаднат, само че тъкмо това видяхме ", сподели тя. В 23:59 ч. локално време във вторник, 5 000 000 поданици на Мелбърн видяха края на строгите ограничения, посредством които бяха затворени вкъщи . Те са изтърпели едно от най-дългите и сурови ограничавания в света - възбрана за овакантяване на дома за пътешестване, както и затваряне на магазини и заведения за хранене, след пламването на вируса при започване на юли, което докара до второ блокиране на града. Това беше спорно, тежко за заетостта и извънредно мъчно за мнозина, само че здравните специалисти считат, че е проработило.  Има внимателен оптимизъм, че с доста дребен брой случаи най-лошото е завършило.
 Полицейски час в Мелбърн поради ковид Полицейски час в Мелбърн поради ковид
Австралийският щат Виктория наложи вечерен полицейски час за столицата Мелбърн като част от най-суровите ограничавания до момента в битката с...
В понеделник градът, считан за епицентър на втората вълна на COVID-19 в Австралия, регистрира нула нови ежедневни случаи за първи път от юни . В началото на август Мелбърн записва над 700 и десетки смъртни случаи. Столицата на щата Виктория беше в центъра на разрастваща се рецесия в публичното здраве. Маската беше наложителна в целия щат Виктория, а Мелбърн беше под нощен комендантски час. Животът замря на закрито, до момента в който на фронтовата линия на невидима война възходящият брой на жертвите включваше здравни служащи и поданици на домове за възрастни хора. Истинското влияние върху психологичното здраве може в никакъв случай да не бъде известно.
При световна пандемия тактиките за надзор на болесттите варират в другите страни. Ключова част от отбраната на Австралия е нейната география. Това е огромен и изолиран остров. През март тя затвори интернационалните си граници за чужденци, с цел да спре внасянето на болест. В Австралия са направени близо 8,5 милиона теста от началото на пандемията. Повече от е1/3 от тях са били във Виктория.
Допуснти са били и неточности. В хотелите в Мелбърн вирусът съумя да премине от гостите към личния състав и по-късно, в общността, предизвиквайки втора смъртоносна вълна. Тези решения се преглеждат в правосъдно разследване сега. Бяха отптравени и рецензии, че здравната работа на Виктория не разполага с задоволително запаси, когато рецесията избухна и, че в ранните стадии следенето на контактите на някои заболели е несъответстващо . Федералният министър на опазването на здравето Грег Хънт съобщи, че Виктория " е имала огромни провокации, само че се усъвършенства ".
Четири са главните стълба в ограниченията на Австралия против COVID-19, съгласно ръководещите. А точно: затварянето на интернационалните граници; еднообразно добра система за тестване в щати и територии; следене на контакти, където Нов Южен Уелс е сложил " златния стандарт " ; дисциплинирана общественост, приела протоколи за разграничаване.
 Арест в центъра на Мелбърн по съмнение за атентат Арест в центъра на Мелбърн по съмнение за атентат
Заподозрян с незнайно устройство е задържан на автомивка в град Мелбърн, откакто е бил извикан специфичен отряд сапьори, оповестяват...
Не можем да успеем да задържим заболяването, в случай че не променим метода си на живот , до момента в който не получим задоволително ваксини, които са да работят дейно за всички “, предизвестяват специалисти. И допълват, че не е добре просто да се примирят " с отричането " и да си пожелаят животът им да се възстановява.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР