Повече от 1000 работни места са открити в Индустриалния парк

...
Повече от 1000 работни места са открити в Индустриалния парк
Коментари Харесай

1000 работни места открити в Индустриалния парк на Шумен

Повече от 1000 работни места са открити в Индустриалния парк на Шумен от трима вложители, които построиха свои производства. Още две заводи се изгражадат, а пет са в развой на планиране. Водят се договаряния с още четирима евентуални вложители. Това разгласи пред публицисти в четвъртък изпълнителният шеф на индустриалната зона Николай Тончев. Преди това управлението на Парка и кметът на Шумен Любомир Христов се срещнаха със Стойчо Стойчев от Българската организация за вложения.
 p-1  p-2  p-01
“Заедно с общината сме успяли да убедим вложителите, че тяхното място е в Шумен. В парка сътворяваме оптимално положителни условия за тях”, сподели Тончев. Градоначалникът Христов пък подчерята, че за две години са привлечени общо 11 вложители, водят се и още диалози. Предстои в парка да се построи инфраструктурата на нова зона С, която е на 680 дка. В нея ще могат да се дават още по-големи имоти от 40-50 дка, които са по-търсени. В момента има терени в зона А, само че те са маломерни.
Следващата седмица следва работна среща в Министерството на стопанската система, с цел да се разиска възможна финансова помощ от страната за Индустриалния парк, сподели кметът.

“Проблем за област Шумен и за развиването на Индустриалния парк остава забавянето на градежа на автомагистрала „ Хемус “ и дефицитът на работна ръка”, разяснява Тончев пред представителя на Агенцията. Известно е, че някои от заводите карат служащи от прилежащи области. Както “Труд” писа, Агенцията разгласи община Шумен на гала преди седмица за вложител на 2017 година, поради привлечените производители в Парка.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР