Повече от 1000 книги бяха събрани за 48 часа в

...
Повече от 1000 книги бяха събрани за 48 часа в
Коментари Харесай

Манол Пейков и „читАлнЯта“ събраха за 2 дни над 1000 книги за българите в Украйна

Повече от 1000 книги бяха събрани за 48 часа в акцията на Манол Пейков, в която се включи и писателят Александър Шпатов със своя план " читАлнЯта ", за подаяние на българска литература за сънародниците ни в Болград от област Одеса, Украйна.

Манол Пейков, който съумя да събере над 1,2 милиона лв. за закупуване на генератори за Украйна за по-малко от месец, провежда следващата си самодейността, в която събиракниги за Болградската библиотечна система. В нея на 28.01 се включиха и от " читАлнЯта ", които за два дни съумяха да подкрепят самодейността снад 1000 книги под надпис “ ”.

Две са местата, където можете да оставите литература на български език:
В Пловдив на адреса на ИК " Жанет 45 " на бул. " Александър Стамболийски " 9 (пк 4004), където няма краен период за приемане на дарения.В София - на място в в читАлнЯта в Градската градина, от 10 до 20 ч. всеки ден до 9 февруари;
Книгите, които може да дарите, са историческа литература, книги за деца, българска класика, най-хубавото от актуалната литература и атласи. Организаторите предлагат дарените книги да не бъдат техническа литература, в неприятно положение или издавани преди 2000 година.

" Звучи невеороятно, само че е истина! В никоя дарителска акция, която сме правили до момента, не са се събирали толкоз хубави книги за толкоз малко време:) Безкрайна признателност на всички, които се включиха или ще се включат! ", написа Александър Шпатов през страницата си във Фейсбук.

На собствен ред Манол Пейков благодари на всички донори и напомни, чеБолградската библиотечна система включва верига от библиотеки в близките българоезични села (всички те – с население сред 1000 и 5000 души!). Това значи, че място за предпазване на всички книги има, а и хора, които да ги четат не липсват.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР