Повече от 100 картини и пластики изпълниха най-голямото пространство на

...
Повече от 100 картини и пластики изпълниха най-голямото пространство на
Коментари Харесай

80 автори представят в пролетната изложба “Цветове” в Градската галерия в Пловдив

Повече от 100 картини и пластики извършиха най-голямото пространство на Градската художествена изложба - Зала “2019 ” на ул. “Гладстон ” №32.
Всяка година в груповата пролетна галерия “Цветове ” вземат участие създатели от разнообразни генерации, които работят в областта на живописта, графиката, скулптурата, рисунката, цифровия щемпел и N-формите.
Прочетете още
“Ако всеки посетил изложбата открие своята творба, значи като актьори сме си свърили работата ” - сподели в словото си при откриването Лидия Симеонова - ръководител на пловдивското сдружение. Тя се спря на въздействието, което цветовете оказват върху индивида и даже помечта идната година всеки да пристигна с най-пъстрата си и ярка дреха, с цел да се усети пролетното въодушевление в залата.
Един от младите създатели, показан в изложбата е Цветелина Велкова, която неотдавна подреди независима галерия. На тази демонстрира творбата „ Скръб “.
 
„ Благодаря на моите другари за наличието, обичта и поддръжката и на ДПХ за опцията да покажа моето изкуство и да вземам участие в изложения с най-хубавите художници, сътрудници и мои преподаватели! “, показа художничката Цветелина Велкова.

 
Изложбата се реализира с поддръжката на община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2024 година.
“Цветове ” може да бъде прегледана до 12 май. Входът е свободен.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР