Повече от 100 хиляди опита за нелегално преминаване на българо-турската

...
Повече от 100 хиляди опита за нелегално преминаване на българо-турската
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Предотвратени са над 100 хил. опита за нелегално преминаване на българо-турската граница

Повече от 100 хиляди опита за незаконно прекосяване на българо-турската граница са били предотвратени от граничните управляващи единствено от началото на годината. Това заяви по време на парламентарния надзор вътрешният министър Калин Стоянов:

" Натискът в действителност е невиждан. Много е тежко ситуацията и няма по какъв начин на този напън да не влизат хора по една или друга причина, по някакъв метод, който те са намерили, за което са паралелно с това вътрешните арестувания в страната, които всекидневно се случват. Като образец мога да ви кажа - единствено от изтеклото денонощие недопуснатите опити за нелегално прекосяване на българо-турската граница са към 1080 ".

Министър Стоянов даде висока оценка на българските гранични управляващи за спряването им с незаконните мигранти на фона на това, с което разполагат като техника.

Той заяви, че към този момент има назначени 33-ма чиновници за поддръжката на граничното оборудване, което по думите му има " значителен възпиращ резултат ". Предстои назначение и на още чиновници.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР