Повече от 10 сеизмични труса са настъпили от полунощ в

...
Повече от 10 сеизмични труса са настъпили от полунощ в
Коментари Харесай

Сеизмолозите в Гърция са сериозно притеснени, очакват още по-силен трус

Повече от 10 сеизмични труса са настъпили от среднощ в понеделник до вторник сутринта. По данни на Геодинамичния институт, най-силният е регистриран в 6:24 часа сутринта и в бил с магнитуд 4,7 до 5,2  по Рихтер, последван незабавно от 3.1 по Рихтер. Първото земетресение е записано в 00:13 часа, съгласно Евросредиземноморския институт, 4 Рихтер, на 8 км североизточно от Дросат. Три минути по-късно последва второ, 3.8 по Рихтер и трето земетресение - 3.3 по Рихтер, написа в. " Български вести ".

Сеизмолозите не крият опасенията си във връзка със сеизмична интензивност в района и означиха, че най-вероятно е вероятен по-силен трус. „ Имаме “ рой „ от трусове, които се усещат в цялата централна Македония. Това е нещо, което постоянно се следи в Гърция и е обвързвано с особеностите на района ", сподели Евтимий Лекас, говорейки пред SKAI. „ От нашия опит откриваме, че земетресенията няма да спрат незабавно. Ще има развиване. Ние сме внимателни в оценките и изключително в утринните часове ", като посъветва локалните поданици да не влизат в остарели домове.

От своя страна Константинос Папазахос призна загрижеността си за сеизмичната активност, която е в разгара си в регион с обичайно мощна сеизмичност. „ Има опция за по-голямо земетресение, макар че е по-вероятно да изгасне обикновено ", сподели пред ANT1 професорът по геофизика.

„ Все още нямаме ясна картина. Не можем да изключим по-силно земетресение заради историята на района ", добави той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР