Повече от 1 милион души в САЩ са били диагностицирани

...
Повече от 1 милион души в САЩ са били диагностицирани
Коментари Харесай

САЩ регистрираха рекордните над 1 млн. заразени с коронавирус за денонощие

Повече от 1 милион души в Съединени американски щати са били диагностицирани с COVID-19 през последните 24 часа – нов безспорен връх за пандемията на фона на бързото разпространяване на Омикрон в страната, съобщи Блумбърг.

Бройката за последното денонощие е съвсем два пъти по-голяма от предходния връх от 590 хиляди нови случая, подложен в Съединени американски щати преди четири дни. Самият той представляваше двоен растеж на случаите в съпоставяне с  миналата седмица.

Най-големият дневен брой на инфектираните отвън Съединени американски щати бе регистриран в Индия, където на 7 май 2021 година регистрираха 414 хиляди нови случая.

Резкият скок на инфекциите идва на фона на обстоятелството, че доста американци разчитат на домашни тестова за коронавирус, резултатите от които постоянно не са докладвани на управляващите. Това значи, че най-вероятно даже тези рекордни данни не дават отговор на действителния мащаб на разпространяване на вируса в страната.

Макар че възходящият брой на инфектираните не докара до също толкоз огромно нарастване на тежките болести и смъртните случаи, въздействието на новата вълна е очевидно от огромния брой на поставените под карантина хора. В резултат доста полети бяха анулирани, а учебни заведения и бизнеси затвориха порти.

Високият брой инфектирани кара и доста компании да преоценят проектите си за връщане на чиновниците в офисите.

От началото на пандемията до момента в Съединени американски щати са регистрирани над 56 млн. инфекции от ковид, като смъртните случаи в страната са повече от 820 хиляди сочат данни на университета „ Джонс Хопкинс “.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР