Повече от 1 месец руските сили са в отбранително позиция

...
Повече от 1 месец руските сили са в отбранително позиция
Коментари Харесай

Проф. Тодор Тагарев: Повече от месец руските сили са в отбранителна позиция в южно направление, а Украинските сили успешно използват въоръжението, получено от Запада

Повече от 1 месец съветските сили са в отбранително позиция в южно направление, в региона на Херсон. Това разяснява в предаването " Здравей, България ” някогашният боен министър проф. Тодор Тагарев.
 
" Въоръжените сили на Украйна сполучливо употребяват въоръжението, получено от Запада, изключително системите " Хаймарс ”, с цел да унищожават логистични депа, хранилища, пунктове за ръководство, железопътни линии, инфраструктура, мостове.
 
Това е сигурен знак за подготовка на контраатака. Тези дейности са почнали. Както казахте, един съветските полкове е напуснал своите позиции. Има информация, че съветските сили се пробват да построяват понтонни мостове, само че това са уязвими цели за украинската артилерия ”, разяснява проф. Тагарев.
 
Според него на десния бряг на Днепър има към 20 000 военни. " Ключовият въпрос е дали ще удържат позициите в окупираната територия на десния бряг, или войсковите елементи на руснаците ще бъдат пленени, или унищожени от украинските сили.
 
Ако украинците съумеят да реализират тази цел, това ще е доста значимо от военна позиция. Но ще има и въздействие върху други процеси ”, сподели Тагарев.
 
По думите му въздействие ще има да вземем за пример в регионите, където Кремъл приготвя референдум.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР