Повече от 1,76 милиона души са били засегнати от тежки

...
Повече от 1,76 милиона души са били засегнати от тежки
Коментари Харесай

Близо 2 млн. души в Китай останаха без дом заради наводнения

Повече от 1,76 милиона души са били наранени от тежки наводнения в северната китайска провинция Шанси, оповестиха локални медии. Поройният дъжд предходната седмица докара до сриване на къщи и провокира свлачища допълнително от 70 области и градове в провинцията.

Силните превалявания пречат на напъните за избавяне, споделиха управляващите. Наводнението идва по-малко от три месеца, откакто рисковите дъждове в провинция Хенан оставиха повече от 300 починали.

Китайската метеорологична администрация също съобщи пред локалните медии, че изобилните и продължителни превалявания и стихии попречват избавителните старания.

Шанси също е дом на редица антични монументи, които са изложени на огромен риск от мощните превалявания.

Властите споделиха пред организация Синхуа, че над 120 000 души са били незабавно трансферирани и презаселени и че 17 000 домове са се срутили в провинция Шанси.

Четирима служители на реда са починали вследствие на свлачище, заяви в. „ Глобал таймс “, макар че информация за други жертви не е оповестена. Изданието добавя, че наводненията в Шанси може да са били по-лоши от наводненията в Хенан по-рано тази година.

В провинциалната столица на Шанси Тайюан са паднали междинни превалявания от към 185,6 мм предходната седмица, спрямо 25 мм през октомври сред 1981 и 2010 година


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР