Повече от 1 000 фенове подкрепяха, скандираха и се прегръщаха

...
Повече от 1 000 фенове подкрепяха, скандираха и се прегръщаха
Коментари Харесай

Въпреки забраните: Над 1000 фена гледаха футбол в Беларус

Повече от 1 000 почитатели подкрепяха, скандираха и се прегръщаха в дуел от висшия ешелон на Беларус в неделя, без значение от апелите на последователи за бойкотиране на мачове заради пандемията от ковид.

Беларус е единствената страна в Европа, където към момента продължава локалното състезание и това притегля почитатели на играта от целия свят, които копнеят за футбол в родните си лиги. Президентът на страната Александър Лукашенко отхвърля използването на прецизни превантивни ограничения и нееднократно „ предписа “ пиенето на водка или карането на трактори като начини за битка със болестта.

- Мачовете от беларуската лига може да гледате в каналите на DIEMA XTRA онлайн!

Много последователи останаха надалеч от футболните игрища, само че повече от 1 000 посетиха конфликта сред Динамо Брест и Ислоч Минск, една от трите срещи във Висшая лига на Беларус. Малък брой от ентусиастите бяха снимани да носят защитни маски. Действащият първенец на страната Брест завоюва дуела с 3:1 и се изкачи до третото място в подреждането след четири изиграни кръга. Клубът по-рано започва новаторска самодейност, с цел да се оправи с броя на посещаемост – поставяйки манекени с изрязани фотоси на почитатели по трибуните.

Беларус сега има доказани 2 919 случаи, 29 от които смъртни. Световната здравна организация (СЗО) прикани беларуските управляващи да да вкарат по-затегнати ограничения за преодоляване на вируса, предупреждавайки в събота, че пандемията навлиза в „ тревожна “ нова фаза в страната. Лукашенко за следващ път не обърна внимание на заплахата, определяйки я като „ неуравновесеност “ и показа, че е по-важно стопанската система да продължи в естествен темп.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР