Повече контрол за употребата, зареждането и техническия преглед на газовите

...
Повече контрол за употребата, зареждането и техническия преглед на газовите
Коментари Харесай

Браншът иска повече контрол над газовите бутилки

Повече надзор за използването, зареждането и техническия обзор на газовите бутилки желаят от Петролната и газовата асоциация. Поводът са зачестилите произшествия и с пропан-бутан за битови потребности, и с автомобилните уредби. По данни на Държавната организация за метрологичен и механически контрол от началото на годината е получен единствено 1 сигнал за погрешно съхранявани от комшия газови бутилки - на балкон в жилищен блок.

Официален указател на колите, които карат на газ, няма. Но от началото на годината през пунктовете за механически обзор са минали 375 хиляди автомобила с газова уредба. Често водачите избират да карат на газ, тъй като е доста по-икономично. Задължително е бутилката и инсталацията да се сменя на 10 години.

Първото предписание е газовите бутилки да не се пълнят догоре, а най-вече до 80% от размера им. Да не се съхраняват на слънце, а когато дълго няма да се употребяват - да стоят на хладно и сенчесто място в железен долап с отвори. Въпреки рисковете клиентите избират газта по цената. От Петролната асоциация предвиждат постоянни цени на бензина и дизела, оповестява Нова телевизия.

По оценки на сектора ''сивият'' пазар на горива е към 20-30% на 100.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР