Повече жени във външната политика ще дадат увереност и на

...
Повече жени във външната политика ще дадат увереност и на
Коментари Харесай

Вицепремиерът даде старт на Националния конкурс „Жените и дипломацията – посланик за един ден“

„ Повече дами във външната политика ще дадат убеденост и на други млади девойки да градят кариера в дипломацията. Днес доста млади девойки и дами имат потребност от повече доверие в себе си, с цел да следват фантазиите си. Искаме да откроим гения и мощните страни на младите дами, тъй като те трансформират към по-добро света към нас. “

Това съобщи вицепремиерът и външен министър Мария Габриел , откакто заяви за старта на взаимната самодейност с дами дипломати в България Национален конкурс „ Жените и дипломацията – дипломат за един ден “ . Той е ориентиран към  девойки и млади дами сред 14 и 25 години с интерес към дипломацията . В него се взе участие с есе на тематика „ Аз съм посланик “ на български език и обобщение на есето на британски език или при предпочитание и опция на френски, немски, испански, както и арабски, италиански, монголски, румънски, словенски, украински, финландски или черногорски език.

Ще бъдат отличени най-убедителните и въздействащи есета от жури в състав – проф. доктор Ингрид Шикова , катедра „ Европеистика “, Софийски университет; генералният шеф на Българска телеграфна агенция Кирил Вълчев и генералният шеф на „ Двустранни връзки “ в Министерство на външните работи Петър Крайчев .

Победителките в групата на младите дами от 18 до 25 години ще имат опцията да споделят един ден с жена посланик в представителството на нейната страна в София, а тези в групата на девойките от 14 до 17 години ще вземат участие в образователно посещаване на Народното събрание, Министерския съвет и Министерството на външните работи.

Есето на български език следва да е до 2 общоприети страници или 800 думи . Резюмето до половин страница или 250 думи . Есетата и резюметата се одобряват в период до 5 декември на адрес: [email protected] . Към тях е належащо да се посочат името на участничката и данни за възрастовата категория на девойките или на младите дами.

Победителките в двете категории ще бъдат оповестени на 8 декември .

„ Целта е млади девойки от цяла България да научат повече за работата в областта на дипломацията. Важно е с персонален опит и образец да вдъхновим повече девойки и дами да поемат по пътя на външната политика и дипломацията “, посочи вицепремиерът.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР