Повече хора са започнали да работят от вкъщи след въвеждането

...
Повече хора са започнали да работят от вкъщи след въвеждането
Коментари Харесай

Българите сред последните в ЕС по работа от вкъщи

Повече хора са почнали да работят от у дома след въвеждането на ограниченията за обществено разграничаване в отговор на пандемията. През 2020 година 12 % от заетите на възраст 20-64 години в Европейски Съюз нормално са работили от у дома, до момента в който през последното десетилетие този дял бе останал неизменен на ниво към 5 или 6 %, сочат данни на Евростат.

Сред районите в Европейски Съюз Хелзинки-Усима, столичният на Финландия, е с най-голям дял през 2020 година (37 на сто), следван от два белгийски: провинция Валонски Брабант (27 на сто) и Столичен Брюксел (26 на сто).

Около един на всеки четирима чиновници са работили от у дома в следните столични региони: Източнен и Мидланд в Ирландия (25 на сто); Виена в Австрия и Столичен в Дания (двата по 24 на сто), както и Ил дьо Франс във Франция, Утрехт в Нидерландия, Люксембург (единствен регион) и Лисабон (плюс окръга) в Португалия - всеки с по 23 на 100.

Работата от у дома е била по-рядко срещана в доста източни и южни райони на Европейски Съюз. През 2020 година под 5 на 100 от работната мощ е изпълнявала отговорностите си от вкъщи в двата района на Хърватия, както и в Кипър, Латвия и България (налични са единствено данни на национално равнище), в множеството райони в Унгария и Румъния (с изключение на столичните) и в Гърция.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР