Повече фирми доставят стоки между Ирландия и Великобритания през Северна

...
Повече фирми доставят стоки между Ирландия и Великобритания през Северна
Коментари Харесай

Дъблин е разтревожен заради отклоняването на търговията му с Лондон през Северна Ирландия

Повече компании доставят артикули сред Ирландия и Англия през Северна Ирландия, с цел да избегнат бюрокрацията и закъсненията след Брекзит. Това съобщи през днешния ден изпълнителният шеф на пристанище „ Дъблин ” Иймън О`Райли, представен от Ройтерс.

По думтие му това е една „ тревожна “ наклонност, която може да се трансформира в непрекъсната.

Въвеждането на инспекции за някои артикули, откакто Обединеното кралство напусна Европейския съюз на 31 декември, докара до внезапен спад на търговията сред двете страни, само че и до огромно нарастване на маршрутите за мореплаване от Ирландия до континентална Европа.

Директорът на Дъблинското пристанище съобщи, че някои това се пренасочват през ръководената от Лондон Северна Ирландия, като той изясни, че най-голямото пристанище в Ирландия е записал 29% спад на годишна основа в размера на търговията сред републиката и Англия за първото тримесечие.

„ Пренасочването на огромни размери към пристанища в Северна Ирландия е причина за паника. През 1990, преди Европейският обединен пазар да бъде основан, повече от една трета от ро-ро търговията (тази с плавателни съдове, конструирани за превоз на коли, жп вагони и други, при които се товарят и разтоварват корабите на личен ход), се извършваше на пристанища в Северна Ирландия, вместо на това в Дъблин. “, разяснява Иймън О`Райли.

Той посочи, че до края на годината пристанищните оператори няма да схванат тъкмо каква част от спада се дължи на новите гранични режими и дали пренасочването ще бъде с непрекъснат темперамент.

Обемът на ро-ро транспортите от Франция, Белгия и Нидерландия, въпреки това, е повишен с 26% за първото тримесечие.

В последните десетилетия ирландските търговци избраха да доставят артикули до останалата част на Европа през Англия, изпращайки ги до околните пристанища в Уелс.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР