Повдигнато е обвинение на действащ офицер от БА, за това,

...
Повдигнато е обвинение на действащ офицер от БА, за това,
Коментари Харесай

ВОП-София: Немарливо изпълнение на дейността от страна на командващия обучението е довело до катастрофата на изтребителя

" Повдигнато е обвиняване на настоящ офицер от БА ", за това, че на 09.06.2021 година по време на провеждането на тактическо образование, заради немарливо осъществяване на правно-регламентирана активност и макар зародилата тежка, рискова обстановка, вместо да забрани стрелбата, е заповядал снишаването на пилотирания от майор Валентин Терзиев аероплан под регламентираната минимална височина за такива полети от 4 000 м ". Това сподели на брифинг капитан Евгения Деянова, представител на Военнно-окръжна прокуратура в коментар за аргументите за случая с боен аероплан край Шабла, при който почина майор Валентин Терзиев, информира  кореспондент на Агенция " Фокус ".



В резултат на немарливото осъществяване на активността на командващия,  е настъпило рухване и цялостното разтрошаване на самолета в Черно море, както и последвалата гибел на водача ". стана ясно от думите на Деянова.

Тя акцентира, че в обвиняването са включени и материалните вреди, които Министерството на защитата е понесло в размер на към 9 млн. лева

Тя доплъни, че са били назначени няколко експертизи, посредством които да бъдат открити аргументите за трагичния случай и че падналият МиГ-29 към момента се намира на дъното на Черно море.

" Много евентуално е да има и други обвинени ", сподели капитан Евгения Деянова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР