Повдигнати са обвинения на трима членове на управителния съвет на

...
Повдигнати са обвинения на трима членове на управителния съвет на
Коментари Харесай

Повдигнати са обвинения на трима членове на УС на АПИ за инцидента в тунел Ечемишка

Повдигнати са обвинявания на трима членове на управителния съвет на АПИ, двама от които са били изпълнителни шефове, за случая в тунел „ Ечемишка “ от 2017 година Това сподели за представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова по време на брифинг, на който беше показана информация за обвиняването против длъжностни лица от Агенция „ Пътна инфраструктура “ за случая в тунел „ Ечемишка “, при който почина жена

.„ Окръжна прокуратура стартира следствие на 5 февруари 2017г. за пътно транспортно произшествие в тунел „ Ечемишка “. Приключихме главната част от следствието. Разследването се забави много дълго, само че това се наложи от експертните действия, които да дадат отговори на съществени въпроси. В началото на нашето следствие беше повдигнато единствено едно обвиняване на едно лице от Агенция "Пътна инфраструктура " за закононарушение, причиняване на гибел при непрофесионална несъобразителност. Разширихме дейностите по следствието, които ни доведоха до събиране на доказателства, позволяващи ни да ангажираме наказателната отговорност на общо 6 длъжностни лица от АПИ “, уточни тя.

„ Първата експертиза по следствието е от Института от металознание, а втората е сложна съдебно-механична, софтуерна и инженерна. Тя отговори на 79 въпроса, даде отговор на въпроси освен на механизма на настъпването на пътното произшествие, само че и даде отговори, по кое време е издигнато оборудването, по кое време е сложена инсталацията по осветяването. Информация за това, при кои длъжностни лица, в кои моменти са били сигнализирани за рискове на това уреди “, разяснява още прокурор Арнаудова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР