Повдигнати са обвинения на четирима души по разследването срещу криптобанката

...
Повдигнати са обвинения на четирима души по разследването срещу криптобанката
Коментари Харесай

Повдигнати са обвинения на четирима по случая Nexo

Повдигнати са обвинявания на четирима души по следствието против криптобанката Nexo. Това заяви на конференция в петък шефът на Националната следствена работа Борислав Сарафов, оповестяват от Нова телевизия. На всички обвинени - български жители, е наложена възбрана да напущат България, макар че не е ясно дали те са у нас все още. На подведените под отговорност са назначени данъчни проверки, както и на свързани с тях физически и юридически лица.

Те са обвинени в присъединяване в проведена незаконна група, която функционирала от началото на 2018 година до вчерашния ден и правила активността на Каймановите острови и във Англия. Един от обвинените е апетитен за началник на групата.

„ Тя е основана с користна цел – пране на пари, данъчни закононарушения, компютърни измами и осъществяване на банкова активност без лиценз ", разясни Сарафов.

„ Група компании са обединени под името Nexo.

„ Благодаря на всички сътрудници, които работят от няколко месеца по случая „ Nexo ”. Той е неповторим за България и един от дребното такива в международен мащаб ”, съобщи основният прокурор Иван Гешев.

Гешев акцентира, че по проблема нашите служби си сътрудничат с европейските и евроатлантическите си сътрудници.

„ Този случай е много комплициран и разчитаме на подпомагане, в това число и на експертна помощ. В бъдеще евентуално ни следва още по-сложна работа. Имаме потенциала да се оправим, без значение от провокациите, пред които сме изправени ”, добави Гешев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР