Повдигнати са две обвинения на собственика на балона във връзка

...
Повдигнати са две обвинения на собственика на балона във връзка
Коментари Харесай

Повдигнати са две обвинения на собственика на балона заради инцидента с двамата парашутисти край Ботевград

Повдигнати са две обвинявания на притежателя на балона по отношение на произшествието с двама парашутисти, оповестиха на брифинг от Софийската окръжна прокуратура. Едното е за причиняване на гибел по несъобразителност, а другото е за причиняване на телесна щета по несъобразителност при ръководство на балон, без документи, без регистрация и уверение за летателна валидност, без публикуван лиценз за дееспособност и в нарушаване на Закона за гражданското въздухоплаване.

Мъжът, който е на 44 години, е арестуван за до 72 часа като следва да бъде импортирано искане в съда да бъде оставен за непрекъснато в ареста.

На умрялото лице не се е отворил парашута, уточни прокурор Николова, само че добави, че това сигурно ще откри експертиза. Тя добави, че парашутите са отговаряли на условията.

Вчера един човек почина, а различен е с заплаха за живота, след скок с парашут от балон с парещ въздух в Софийска област, сред ботевградските села Литаково и Новачене. Парашутистите са цивилни. Скочили са от балон, в който са били общо четирима души, измежду които притежателят и един делтапланерист. Времето е било мъгливо. След случая окръжната прокуратура образува досъдебно произвеждане за причиняване на гибел заради неведение или немарливо осъществяване на занимание или на друга правно регламентирана активност. Също по този начин притежателят на балона бе арестуван за период до 24 часа от полицията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР