Повдигането на темата за украинския сайт Миротворец в българския публичен

...
Повдигането на темата за украинския сайт Миротворец в българския публичен
Коментари Харесай

Тихомир Безлов за повдигането на темата Миротворец: Класическа руска пропагандна операция

Повдигането на тематиката за украинския уебсайт " Миротворец " в българския обществен спор е класическа пропагандна интервенция на Русия.

 

Това мнение изрази пред БНР Тихомир Безлов, старши анализатор в Центъра за проучване на демокрацията.

 

" За мен това е типична съветска пропагандна интервенция с разнообразни стадии. Започна на 11 юли с известната проруска журналистка Диляна Гайтанджиева. А на 13-и Захарова (говорителката на Министерство на външните работи на Русия - бел. ред.), ненадейно за мен, се появи при Карбовски и взе да разправя за уеб страницата. След 5-6 дни се появи " Възраждане " с позиция, а на 19-и президентът Радев излезе. Очевидно имате синхронизиране или самоактивиране на хората с проруски позиции ", разяснява Безлов в предаването " Преди всички " на БНР.

 

" Сайтът е спорен и в някакъв смисъл забавен. Той ми направи усещане 2016 година Там беше извадена информация за български жители, които вземат участие като наемници, като доброволци във войната в Украйна ", уточни Безлов. 

 

Според него в описите на " Миротворец " с български имена има " странни хора ". Анализаторът назова " жалко изпитание " настояването " Миротворец " да бъде закрит, защото уеб сайтът е регистриран в Тайланд и " може да се постави в пълномощия, където не можете да го пипнете. "

Тихомир Безлов очерта като по-голям проблем " тази мощна проруска линия, която още веднъж се появява ", тъй като съгласно него " съветската страна си се бори за % русофили, които ги подкрепят - това е огромният проблем на България ".

 

Големият риск за България е, че Русия гледа на нея като на страна със недостатъци, счита той.

 

България беше международен феномен по харесване на Русия и Путин преди войната. След това поддръжката падна до най-твърдото си ядро и стартира усилието, означи анализаторът от Центъра за проучване на демокрацията. По думите му съветската страна поставя старания да промени настройките у нас.

 

Запитан каква позиция следва да заеме българската страна, с цел да отбрани своите жители, попаднали в " Миротворец ", Тихомир Безлов уточни, че не вижда риск за тези хора, " в случай че не отидат на фронтовата линия да отразяват съветските победи ".

 

Безлов вижда като " доста имитационно цялото това изпитание по какъв начин службите ще създадат не знам си какво ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР