Потвърждават се очакванията за почти безоблачно време през почивните дни

...
Потвърждават се очакванията за почти безоблачно време през почивните дни
Коментари Харесай

Температури до 20 градуса до края на деня

Потвърждават се упованията за съвсем безоблачно време през почивните дни и температури, доста по-високи от нормалните за края на месец март, оповестява Българска национална телевизия.

Днес оптималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат сред 15° и 20°, в София – към 17°, по Черноморието - сред 9° и 12°.

Валежите към този момент съвсем на всички места стопираха, а в следобедните часове облачността ще продължи да се раздира и понижава, тук-там до слънчево време. Ще бъде прохладно с сдържан, краткотрайно мощен вятър, в множеството региони от югоизток.

През нощта над Западна България облачността още веднъж ще се усили и на обособени места, основно след среднощ, ще има слаби превалявания от дъжд. Ще духа сдържан югозападен вятър. Минималните температури ще бъдат сред 7° и 12°, в София – към 8°, а оптималните - сред 20° и 25°, в София – към 20°, по Черноморието- от 15° по северното крайбрежие до 19°-20° по южното.

Утре в доста региони от Централна и Източна България ще има превалявания от дъжд, тук-там съпроводени с гръмотевици. Ще духа сдържан, в Източна България – мощен югозападен вятър, с пориви в областите с код жълто със скорост до към 80- 90 км/ч.

В планините ще духа мощен, по билата - плевел югозападен вятър, температурите ще се покачват и преваляванията ще бъдат най-вече от дъжд, единствено по най-високите елементи – от сняг, преди обяд в масивите от западната, а след обяд – в източната половина от страната.

В петък, през почивните дни и в понеделник ще бъде слънчево, а температурите ще се покачват, по-съществено оптималните.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР