Потвърждават се очакванията за почти безоблачно време през почивните дни

...
Потвърждават се очакванията за почти безоблачно време през почивните дни
Коментари Харесай

Ветровито време в някои области на страната утре

Потвърждават се упованията за съвсем безоблачно време през почивните дни и температури, доста по-високи от нормалните за края на месец март.

Днес оптималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат сред 15° и 20°, в София – към 17°, по Черноморието - сред 9° и 12°.

Валежите към този момент съвсем на всички места стопираха, а в следобедните часове облачността ще продължи да се раздира и понижава, тук-там до слънчево време. Ще бъде прохладно с сдържан, краткотрайно мощен вятър, в множеството региони от югоизток.

През нощта над Западна България облачността още веднъж ще се усили и на обособени места, основно след среднощ, ще има слаби превалявания от дъжд. Ще духа сдържан югозападен вятър. Минималните температури ще бъдат сред 7° и 12°, в София – към 8°, а оптималните - сред 20° и 25°, в София – към 20°, по Черноморието- от 15° по северното крайбрежие до 19°-20° по южното.

Утре в доста региони от Централна и Източна България ще има превалявания от дъжд, тук-там съпроводени с гръмотевици. Ще духа сдържан, в Източна България – мощен югозападен вятър, с пориви в областите с код жълто със скорост до към 80- 90 км/ч.

В планините ще духа мощен, по билата - плевел югозападен вятър, температурите ще се покачват и преваляванията ще бъдат най-вече от дъжд, единствено по най-високите елементи – от сняг, преди обяд в масивите от западната, а след обяд – в източната половина от страната.

В петък, през почивните дни и в понеделник ще бъде слънчево, а температурите ще се покачват, по-съществено оптималните.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР