Потвърждава се принципът, че който се е запътил към властта

...
Потвърждава се принципът, че който се е запътил към властта
Коментари Харесай

Политолог: Когато някой започне да обвинява в корупция другите, това е сигнал, че иска сериозна власт

Потвърждава се правилото, че който се е запътил към властта и я желае за себе си, би трябвало да приказва за корупция и да упреква другите в корупция.Тази констатация направи в ефира на политологът и академични учител Страхил Делийски:

" Нямаме случай на поход към властта в най-новата българска история, който да не е бил привързан със поръчка за война с корупцията. Когато някой стартира доста да приказва за корупция и да упреква другите в корупция, това за мен е косвен сигнал, че този човек желае сериозна власт ".

По думите на Страхил Делийски знак за това, че един политик се усеща мощен, е несъобразяването му със стилистиката на държание.

" Делян Пеевски е решил да свърши работата на изпълнителната власт по конфликтуването с президента Румен Радев. Това значи, че той демонстрира в допълнение ниво на интензивност в границите на парламентарното квалифицирано болшинство ", акцентира още политологът.

Не е ясно какъв вид власт желае да максимизира Пеевски, посочи Делийски и добави:

" Дали власт на равнище Движение за права и свободи, дали на някакво по-високо ниво, дали на още по-високо - примерно министър-председател. Не можем да знаем, само че сигурно става дума за властови апетити ".

Според Делийски президентът не е отхвърлил в изявленията си опцията за политически план, само че посочи, че Румен Радев не може да оглави партия, до момента в който е държавен глава.

" Поредицата от въпроси обаче ще стартира след основаването на подобен план, тъй като партия се прави от хора. (...) Притеснява ме фактът, че започваме да даваме проценти на такава партия, която чакаме да направи президентът, без да знаем по какъв начин тя ще бъде структурирана, какви политически цели ще си сложи, въз основа на какви полезности ще структурира идеологическия си образ ", разяснява политологът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР