потвърдиха, че изтеглянето на им от е замразено до 15-ти

...
потвърдиха, че изтеглянето на им от е замразено до 15-ти
Коментари Харесай

САЩ спира извеждането на войски от Афганистан до 15 януари

потвърдиха, че изтеглянето на им от е замразено до 15-ти януари. Краят на задачата зависи от резултатите от договарянията с радикалното придвижване „ Талибани “, сподели немският министър на защитата Анегрет Крамп-Каренбауер.
По време на присъединяване си във форума по външна политика, проведен от фондация Кербер, тя съобщи, че от Белия дом са удостоверили, че до 15-ти януари ще се резервира числеността на контингента от 2 500 военни, което е „ значимо за по-нататъшното обмисляне “.
 Столтенберг: Европейски Съюз не може да се пази самичък без войски на Съединени американски щати Столтенберг: Европейски Съюз не може да се пази самичък без войски на Съединени американски щати
Европейският съюз не е в положение да пази Европа без Съединените щати, заради което са нужни гаранции на Вашингтон в региона...
„ В идващите дни американците би трябвало да оповестят съответно кого и къде ще изведат и какво значи това за нас в краткосрочна вероятност “, сподели министърът.
Тя акцентира, че приключването на задачата в Афганистан ще зависи от това дали са изпълнени изискванията, по които сега договарят Талибан и афганистанското правитество.
Крамп-Каренбауер акцентира, че „ преждевременното деструктивно извеждане на войските на Съединени американски щати и евентуално след това тези на НАТО, няма да дават нужното за тези комплицирани договаряния време.
Преди седмица от Пентагона потвърдиха, че 2500 бойци ще бъдат изтеглени от Афганистан и Ирак, и че съкращението ще се извърши преди Доналд Тръмп да напусне поста си, напомня БГНЕС.
 Съединени американски щати оставят Афганистан на талибаните след съвсем 20 година война Съединени американски щати оставят Афганистан на талибаните след съвсем 20 година война
Почти две десетилетия откакто Съединени американски щати нанесоха въздушни удари против ръководещия талибански режим в Афганистан и започнаха това, което ще...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предизвести за " високата цена ", която може да бъде платена, в случай че американските и съюзническите сили изоставен Афганистан прекомерно бързо.
В изказване той сподели, че страната рискува още веднъж да се трансформира в платформа за образуване на интернационалните терористични офанзиви.
Броят на войските в Ирак ще бъде скъсен с 500 на 2500, до момента в който броят на обслужващия личен състав в Афганистан ще намалее от 4500 на към 2500.
Изпълняващият длъжността министър на защитата на Съединени американски щати Крис Милър съобщи, че този ход отразява политиката на Тръмп " да докара американските бойци в Афганистан и Ирак вкъщи "., РИА Новости
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР