Потвърдените случаи на заболели от морбили в област Благоевград до

...
Потвърдените случаи на заболели от морбили в област Благоевград до
Коментари Харесай

Потвърдените случаи на заболели от морбили в област Благоевград са 24

Потвърдените случаи на болни от морбили в област Благоевград досега са 24, оповестиха от Регионалната здравна ревизия в Благоевград.

Издирени са 160 контактни лица и са ваксинирани 86. За лабораторна диагностика на морбили са изпратени 76 проби назофарингеални смивове и 71 серумни проби от лица с диагноза морбили, евентуален случай, контактни лица, пациенти, придружители и личен състав на Детското поделение към болничното заведение в Разлог.

Връчени са наставления на всички общопрактикуващи лекари в област Благоевград за търсене и обгръщане на пропуснати лица с имунизации против морбили сред 13 месечна и 12 годишна възраст.

Издадени са наставления до детските заведения и учебните заведения, по отношение на спазването на противоепидемичния режим и наблюдаване на контактните. Извършват се инспекции на здравните картони в детските заведения и учебните заведения, по отношение на имунизационния статус на децата.

Епидемиологичното изследване продължава, както и издирването на контактите лица на приетите в болница деца и уточняване на имунния им статус, се показва в известието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР