Потвърдена е диагнозата антракс на 45-годишния фермер от разградското село

...
Потвърдена е диагнозата антракс на 45-годишния фермер от разградското село
Коментари Харесай

Фермер от разградското село Трапище е диагностициран с кожна форма на антракс

Потвърдена е диагнозата антракс на 45-годишния фермер от разградското село Трапище, заяви за „ Хоризонт ” доктор Рени Кирякова от здравната ревизия в Разград.  Под здравно наблюдаване и профилактика с пеницилинов препарат са четирима души, които са имали контакт с болния:
Болният е с кожна форма на антракс, на лекуване в инфекциозното поделение на Разградската болница. Състоянието му е положително, сподели доктор Кирякова, като добави: Добре е индивидът, лекува се с венозен антибиотик. Спрямо контактните са взети ограничения, сложени са под здравно наблюдаване и им се организира профилактика с пеницилинов антибиотик.8 дни ще продължи наблюдението на четиримата контактни - трима членове на фамилията и служащ във фермата. Д-р Кирякова посочи: Източник на инфекцията са единствено заболели животни и човек се заразява при пряк контакт с тях най-много посредством засегната кожа и лигавица. Самият човек не е източник на болест. Той не е рисков за близките.
Областната дирекция по храните в Разград стартира всеобща имунизация против антракс на преживните животни в  село Трапище. Всичките 600 овце в стопанството на заболелия мъж към този момент са имунизирани, там ще се извърши и стерилизация.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР