Потресаващ случай от София. Новородено дете беше открито мъртво, захвърлено

...
Потресаващ случай от София. Новородено дете беше открито мъртво, захвърлено
Коментари Харесай

Издирват родителите на откритото мъртво, захвърлено в плик край кофи за боклук бебе

Потресаващ случай от София. Новородено дете беше намерено мъртво, захвърлено в плик край кофи за отпадък. От полицията търсят родителите.

Малко след 8 часа сутринта Борис Марков почиствал кафенето, където работи. Както всякога събрал боклука и отишъл да го изхвърли.

" Почиствам тук и виждам един плик на поляната. Взех го и него да го изхвърля и до колата го занесох и там изпадна дете. И го видях, че е дете. Обадих се на 112 и пристигнаха ", споделя Борис Марков.

Не ясно какъв брой време детето е стояло захвърлено на боклука.

" Тук заставам, само че не съм виждал някой да минава и да го оставя ", добави Борис Марков.

Според очевидци детето очевидно е било износено и не е имало следи от принуждение. Все още няма данни дали то е било умъртвено преди да бъде увито в найлоновата торба или е умряло по-късно.

Тепърва ще се търси биологичната майка на новороденото дете. От полицията ще потърсят дали в региона има охранителни камери, които да са засекли индивида, който е оставил детето наоколо до кофите.

Проверяват се разнообразни версии - в това число дали детето не е на бежанци или хора от ромската махала. От Държавната организация за бежанците изрично отхвърлиха казусът да има някаква връзка с приемателния център, който се намира в квартала.

" Там има две дами, които са бременни и то в ненапреднала възраст. Едната е в четвъртия месец, а другата в петия. Те са под лекарско наблюдаване. Там има обществени специалисти. Тоест няма информация да има неправда с каквото и да било ", сподели още Ирина Данева, специалист " Връзки с обществеността " към Държавната организация за бежанците.

По случая са назначени медицински експертизи, които би трябвало открият при какви условия е починало новороденото дете. На този стадий от Министерство на вътрешните работи и прокуратурата не са коментирали публично данни от следствието.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР