Потреблението на природен газ в ЕС е намаляло с 20,1

...
Потреблението на природен газ в ЕС е намаляло с 20,1
Коментари Харесай

Потреблението на природен газ в ЕС е намаляло с над 20%

Потреблението на природен газ в Европейски Съюз е намаляло с 20,1 на 100 през интервала август-ноември 2022 година в съпоставяне със междинното ползване на газ за същите месеци (август-ноември) сред 2017 година и 2021 г, демонстрира ново проучване на Евростат.
Прочетете още
От там напомнят, че съгласно Регламент (ЕС) 2022/1369 на Съвета по отношение на координираните ограниченията за понижаване на търсенето на газ, част от проекта REPowerEU за преустановяване на зависимостта на Европейски Съюз от съветските изкопаеми горива, е заложена цел за понижаване от 15 на 100 за интервала август 2022 година - март 2023 година в съпоставяне със междинната стойност за същия интервал от пет предходни поредни години.

През август-ноември 2022 година потреблението на природен газ спадна в множеството страни членки, установи статистическата работа на Европейски Съюз. В 18 държави-членки потреблението е спаднало над задачата от 15 на 100, а в някои даже с огромна разлика (над 40 на сто). Данните демонстрират, че потреблението на синьо гориво за посочения нагоре интервал се е намалила най-вече във Финландия (-52,7 на сто), Латвия (-43,2 на сто) и Литва (-41,6 на сто).

Шест държави-членки, макар че понижават потреблението си на природен газ, към момента не са достигнали задачата от 15 на 100. За разлика от това потреблението на природен газ се е нараснало в Малта (+7,1 на сто) и Словакия (+2,6 на сто).

Тази информация идва от енергийни данни, оповестени от Евростат (Статистическа работа на Европейския съюз) и предадени от Националните статистически институти на държавите-членки.

Графичните данни демонстрират, че България е понижила потреблението си сред август и ноември по отношение на петгодишните междинни равнища с над междинното за Европейския съюз.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР