Потреблението на алкохол в Русия трябва да стигне до ниво

...
Потреблението на алкохол в Русия трябва да стигне до ниво
Коментари Харесай

Ограничават водката в Русия?

" Потреблението на алкохол в Русия би трябвало да стигне до равнище от литър и половина месечно, това е заложено в програмата на съветското здравно министерство за битка със зависимостите ", написа основаният в Нидерландия вестник " Москоу таймс ".

" В документа се планува всеки пълновръстен жител на страната към 2030 година да изпива не повече от 7,8 литра чист етанол (95%) годишно. Това е равно на три бутилки от половин литър водка месечно. Към днешна дата в Руската федерация се употребяват приблизително 44,8 литра чист алкохол годишно или четири " половинки " месечно, уточни още медията.

" От приемането на първата такава стратегия през 2009 година използването на алкохол намаляваше. През 2020 година обаче тя се увеличи поради COVID-19 ", добави изданието.

" След началото на пълномащабната война на Москва против Украйна (24 февруари 2022 г.) в съветското общество се усили степента на тревога, която доближи равнището от 70%. Това докара до растеж на продажбите на спиртни питиета с 1,2%, спрямо 2021 година с и 3,3%, спрямо 2020 година ", добави вестникът.

 

 

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР