Потребителските цени в Китай са навлезли в дефлация през юли,

...
Потребителските цени в Китай са навлезли в дефлация през юли,
Коментари Харесай

Китай навлезе в дефлация

Потребителските цени в Китай са навлезли в дефлация през юли, а индустриалните цени са разширили спада си на фона на усложненията на втората по величина стопанска система в света да съживи търсенето и възходящия напън върху управляващите да дават повече директни тласъци, осведоми Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Китайският показател на потребителските цени за предишния месец е понижен с 0,3 на 100 на годишна основа, заяви през днешния ден Националната статистическа работа на страната. Това е малко по-лек спад от осреднената оценка за намаляване с 0,4 на 100, изразена в допитване, извършено от Ройтерс.

Това е първият спад на инфлацията на годишна основа от февруари 2021 година, откакто индикаторът остана без смяна през юни. 

Същевременно показателят на индустриалните цени спада за 10-и следващ месец - с 4,4 на 100 на годишна основа след понижението от 5,4 на 100, регистрирано предходния месец. Прогнозите бяха за оттегляне с 4,1 на 100. 

Икономическото възобновяване на Китай се забави след мощния старт през първото тримесечие поради отслабването на търсенето на вътрешния пазар и в чужбина. Властите оповестиха поредност ограничения в поддръжка на стопанската система и се чакат още тласъци. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР