Потребителските цени, изчислени по френски стандарти, са се увеличили с

...
Потребителските цени, изчислени по френски стандарти, са се увеличили с
Коментари Харесай

Годишната инфлация във Франция спадна под 5%

Потребителските цени, изчислени по френски стандарти, са се нараснали с 4,5% през юни на годишна база. Спрямо предходния месец цените са се нараснали с 0.2%. През май първият индикатор се е нараснал с 5,1%, вторият - е намалял с 0,1%, демонстрира окончателният отчет на Националната статистическа работа Insee.

Цените на силата във Франция паднаха с 3% на годишна база предишния месец след повишаване с 2% през май, до момента в който покачването на цените на храните се забави до 13,7% от 14,3%.

Промишлените артикули се покачиха с 4,1% (с 4,6% през май), до момента в който инфлацията в бранша на услугите падна до 3% от 3,2% месец по-рано.

Предварителните данни за инфлацията във Франция за юли ще бъдат оповестени на 28 юли, окончателните - на 11 август.

Потребителските цени във Франция, хармонизирани със стандартите на Европейския съюз, са се нараснали с 5,3% през юни на годишна база, съгласно отчета на Националната статистическа работа.

Така темпът на инфлационен напредък се забави по отношение на 6% през май и актуализира минимума за този индикатора от март предходната година.

Крайната оценка съответства както с предварителните данни, по този начин и с консенсусната прогноза на анализаторите, интервюирани от Trading Economics.

Потребителските цени през юни, съгласно стандартите на Европейски Съюз, се покачват с 0,2% по отношение на май. Динамиката на инфлацията в месечно изражение също съответства с предварителните данни и упованията на специалистите. През май цените са спаднали с 0,1% по отношение на април.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР