Потребителите ще могат да използват за целта File ExplorerИнтеграцията на

...
Потребителите ще могат да използват за целта File ExplorerИнтеграцията на
Коментари Харесай

Windows 10 ще улесни достъпа до Linux файлове

Потребителите ще могат да употребяват за задачата File Explorer

Интеграцията на Windows 10 с Linux става все по-тясна (източник: Microsoft)

В идната актуализация на Windows 10 през април ще се появи опция за по-лесен достъп до Linux подсистемата (WSL), която бе интегрирана в платформата на Mircosoft с излизане на версия 10 и непрекъснато се развива.

По-конкретно, потребителите ще получат алтернатива за достъп до файловете и файловата система на Linux директно от File Explorer на Windows 10, заяви sotfpedia.com. Подобна функционалност към този момент е осъществена в Windows 10 под номер 18836, която се явява предварителна версия на обновлението, предстоящо напролет на 2020 година
още по тематиката
Според източници от Microsoft обаче, сходна опция ще се появи още с актуализацията на Windows 10 през април т.г. Достъпът до Linux файловете ще става извънредно елементарно – с въвеждане на explorer.exe в дистрибуцията на Linux, конфигурирана в Windows 10, вследствие на което се отваря прозорец с файловете на Linux.

За потребителите ще бъдат налични съвсем всички благоприятни условия за интервенции с файлове, включително прекопирване, пренасяне и така нататък Новата функционалност към момента се намира на ранен стадий на разработка, като се чака да бъдат добавени и спомагателни благоприятни условия след това.

През април т.г. ще стане налична Windows 10 версия 1903, която ще включва новата функционалност за улеснен достъп до Linux. Не се оповестява дали тя ще увеличи систематичните условия. Актуализацията Windows 10 April 2019 Update ще бъде приключена изцяло през март, след което ще стартира разпространяването й в световен мащаб.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР