Потребителите се оказаха предпазливи с появата на новата функция Recall

...
Потребителите се оказаха предпазливи с появата на новата функция Recall
Коментари Харесай

„Направо от Черното Огледало“: потребителите критикуват функцията за записване на активността Recall в Windows 11

Потребителите се оказаха внимателни с появяването на новата функционалност Recall AI в операционната система Windows 11, която ще записва всички потребителски интензивности, с цел да се върне бързо към всяко деяние в близкото минало. Илон Мъск също разкритикува новата функционалност, цитирайки видео, в което изпълнителният шеф на Microsoft, Сатя Надела, изяснява по какъв начин работи Recall.

Във видеото, което провокира неспокойствие в обществените медии, Recall е разказан като мощен AI инструмент, който „ непрекъснато прави екранни фотоси, запомня и схваща всичко, което се случва на вашия компютър. “ Всъщност става дума за „ машина на времето “, която следи всяко ваше придвижване на компютъра и ви разрешава да се върнете назад към мечтаната точка от времевата линия (предварително отворено приложение, файл, видео, страница в браузъра и др.). Пример за нейната работа можете да видите във видеото по-долу.

„ Това не е търсене по основни думи, а семантично търсене в цялата ви история [на потребление на компютъра]. Не става дума единствено за документи. По създание можем да пресъздадем моментите от предишното “ — споделя Надела във видеото. В формалния блог на Microsoft се показва, че Recall ще бъде прибавен към Copilot и AI-асистента на Windows 11.

Илон Мъск не хареса концепцията компютърът му да го следи непрекъснато, за което той заяви на страницата си в обществената мрежа X, като сподели, че несъмнено ще изключи тази функционалност. Мъск направи паралел сред функционалността Recall и известния сериал на Netflix, Black Mirror, който споделя по какъв начин напредналата технология има манипулативен резултат върху персоналния живот и държанието на хората.

„ Това е напряко от Black Mirror. Определено ще изключа тази „ функционалност “ — сподели Мъск. Други консуматори на обществената мрежа се съгласиха с него:

„ Не благодаря. Не желая да заплащам на Microsoft всеки месец, с цел да ме шпионира “, написа един коментатор. „ Те даже не могат да създадат вярно търсенето в менюто „ Старт “ и би трябвало да се доверим, че тези нелепости работят вярно “ — написа различен коментатор. „ Помните ли времето, когато Windows кешираше изображенията, което в последна сметка запълва паметта на вашето устройство и ви прави неспособни да употребявате системата? “  — прибавя трети.

Microsoft сподели, че Recall ще съхранява записаните данни локално на устройството на потребителя. „ Образите на историята са единствено ваши. Те ще бъдат съхранени на вашия компютър. Ще можете да изтриете обособени записи, да персонализирате и изтривате времеви диапазони от “Настройки “ или да поставяте на пауза работата когато и да е, като употребявате иконата на лентата на дилемите. Също по този начин ще бъде допустимо да филтрирате приложенията и уеб страниците, тъй че да не се резервират от Recall. Винаги ще можете да контролирате равнището си на дискретност “ — споделя Microsoft в блог обява.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР