Потребителите не са убедени в предимствата на електромобилите, те все

...
Потребителите не са убедени в предимствата на електромобилите, те все
Коментари Харесай

Шефът на Mazda: Само Tesla има успех при електромобилите

Потребителите не са уверени в преимуществата на електрическите автомобили, те към момента нямат задоволително сериозен пазарен дял на значимия американски пазар и от ден на ден производители се задъхват от непродаден инвентар. Така разказва обстановката с прехода към EV подвижност изпълнителният шеф на Mazda Масахиро Моро.

Пред Fortune той съобщи, че само Tesla има действителни триумфи в комплицираната среда, до момента в който останалите играчи " не могат да отлепят ".

Макар в Китай и Европа електрическите автомобили да са все по-честа панорама, в Съединени американски щати обстановката не е такава. Там Tesla господства с помощта и на извънредно нападателната си ценова тактика - с над 50% пазарен дял и упования на анализаторите най-малко десетилетия да е неоспорим водач.

На този декор, Mazda към този момент не продава електрически автомобили в Съединени американски щати, откакто от единствения предлаган там модел - EV вид на MX-30, бяха продадени... 66 бройки за цялата 2022 година Японският производител чака 25% от новите му коли да са на ток през 2030 година, което е доста по-малко амбициозно спрямо европейските и американските производители.

На пазара на електрически автомобили, обаче, се усеща едно изцяло връщане към действителността - цените остават високи, а инфраструктурата за зареждане - незадоволителна. Така, да вземем за пример, Ford отсрочи инвестиция от 12 милиарда $ в електрическата подвижност, а GM се отхвърли от проекта да създаде половин милион коли на ток доникъде на идната година, отбелязва Business Insider.

Моро също означи в изявлението си, че зарядните станции са огромен фактор: " Достигането до нулеви излъчвания зависи от потребителския избор, само че и от обществената инфраструктура ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР