Потребителите на Xbox може да получат опция да плащат в

...
Потребителите на Xbox може да получат опция да плащат в
Коментари Харесай

Microsoft обмисля плащане за Xbox игри с биткойн


Потребителите на Xbox може да получат алтернатива да заплащат в биткойн за артикули и услуги
(снимка: CC0 Public Domain)

След като биткойнът скочи с съвсем 600% за по-малко от година, доста компании започнаха да обмислят опцията да одобряват тази криптовалута като средство за заплащане на своите артикули или услуги.

Така да вземем за пример, Tesla загатна, че скоро ще вкара биткойн като платежно средство за електрическите автомобили си, а Microsoft изследва мненията на консуматори по отношение на потреблението на биткойн за заплащане на игри и услуги в своя онлайн магазин за Xbox.

Потребителите на известния конгрес разясняват въпросите, които Microsoft задава на потребителите на конзолите Xbox One и Xbox Series X като част от новото изследване. В него се приказва за комфортни способи на заплащане, а дружно с елементарната платежна карта, вариантите включват и биткойн.
още по тематиката
Разбира се, към този момент не се приказва за някаква интеграция на биткойн и механизми за заплащане в онлайн магазина, само че в бъдеще това е изцяло допустимо да се случи. Особено в случай че цената на криптовалутата продължава да пораства.

При сходен сюжет, може да се чака, че биткойнът ще се трансформира в същото общоприетоо платежно средство като дебитна карта или PayPal. Така криптовалутата ще излезе от сферата на спекулативните покупко-продажби и ще стане действително платежно средство.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР