Потребителите на Windows 11 ще получат функционален ъпдейт Moment 5(снимка:

...
Потребителите на Windows 11 ще получат функционален ъпдейт Moment 5(снимка:
Коментари Харесай

Важна актуализация на Windows 11 вече се разпространява до всички


Потребителите на Windows 11 ще получат функционален ъпдейт „ Moment 5 ”
(снимка: CC0 Public Domain)

Новата функционална актуализация на Windows 11, известна като Moment 5, към този момент е налична за всички консуматори. Microsoft стартира да обновява поддържаните системи като част от регулярния Patch Tuеsday ” за месец април.
още по темата
„ Moment 5 ” беше пусната за първи път на 29 февруари 2024 година за запалянковци, които са нетърпеливи да конфигурират актуализациите на Windows ръчно от приложението „ Настройки ”. През март Microsoft форсира стартирането, като направи „ Moment 5 ” налична за всички, само че към момента незадължителна актуализация, която не е обвързвана със сигурността. Сега това е наложителна актуализация за всички консуматори.

За разлика от предходните актуализации, „ Moment 5 ” е много дребна версия с няколко забележителни промени и нови функционалности. Най-важните промени включват интелигентни прогнози за Snap Layouts, усъвършенствания в приложението „ Настройки ” и няколко актуализации на съществуващи функционалности за досегаемост.

За да получите новите функционалности на Windows 11, отидете в приложението „ Настройки ” и отворете „ Windows Update ”. Щракнете върху „ Проверка за актуализации ” и изчакайте вашата система да откри, изтегли и конфигурира KB5036893 (номер на компилация 22631.3447).

Интересното е, че функционалностите „ Moment 5 ” са налични освен за консуматори на Windows 11 версия 23H2, само че и за тези, които към момента употребяват версия 22H2. Предстоящата версия 24H2 на Windows 11 ще излезе като компилация под номер 26100. Някои приложения, като StartAllBack и ExplorerPatcher, сега не разрешават на потребителите да надграждат.

Потребителите, които избират стабилността пред новите функционалности, ще се радват да научат, че Microsoft се готви да пусне първата LTSC компилация на Windows 11. Наскоро се появиха неофициални информации за нея, а по-късно самата Microsoft удостовери съществуването ѝ в публична документи.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР