Потребителите на Twitter гласуваха в полза на оттеглянето на Илон

...
Потребителите на Twitter гласуваха в полза на оттеглянето на Илон
Коментари Харесай

Vox populi, vox dei! Потребителите на Twitter ще уволнят ли Мъск?

Потребителите на Twitter гласоподаваха в интерес на отдръпването на Илон Мъск от поста основен изпълнителен шеф на платформата, откакто милиардерът организира анкета за бъдещето си, пишат от BBC.

Милиардерът, който купи Twitter за 44 млрд, съобщи преди приключването на анкетата, че ще се съобрази с резултата.

Технологичният магнат, който ръководи и фирмите Tesla и Space X, е подложен на доста рецензии, откогато пое уеб страницата.

След приключването на анкетата Мъск към момента не е направил коментар за бъдещето си на като изпълнителен шеф. Дори и да подаде оставка като основен изпълнителен шеф, той ще остане притежател на Twitter.

В анкетата му гласоподаваха повече от 17,5 милиона консуматори, като 42,5 % от тях гласоподаваха срещу оставката на Мъск.

В предишното Илон Мъск се е подчинявал на анкетите в Twitter. Той обича да цитира фразата " vox populi, vox dei ", латинска фраза, която в превод значи " Глас национален, глас божи ".


Бивш чиновник на Twitter, който неотдавна напусна компанията, съобщи пред BBC, че Мъск " се демонстрира като незапознат простак, какъвто всички знаехме, че е ".

Говорейки при изискване за анонимност, той добави: " Неговите вложители сигурно гледат това в този момент и се питат дали той е бил верният кон, който да поддържат.

" Предполагам, че вложителите му оказват напън да се отдръпна и той употребява тази анкета, с цел да наподобява, че следва волята на хората, а не на тези, които му заплащат сметките. "

Минути преди затварянето на анкетата създателят на криптоборсата Binance отговори на Мъск, че той би трябвало да " резервира курса " и да не се отдръпва.

Смята се, че Чангпенг Джао е един от няколкото вложители в Twitter. През май той съобщи, че е подкрепил поемането на поста от господин Мъск, като е направил инвестиция от 500 млн. $.

Сред спонсорите са огромни компании като Fidelity, известна с ръководството на пенсионни сметки, и Sequoia Capital, която е подкрепила други софтуерни компании - Apple, Гугъл и Airbnb.

Смята се, че други вложители са съоснователят на Oracle и другар на Мъск, Лари Елисън, държавният капиталов фонд Qatar Holding и принцът на Саудитска Арабия Алуалид бин Талал.

Дан Айвс, старши анализатор на акции в Wedbush Securities, съобщи пред BBC преди затварянето на гласуването, че съгласно него гласуването в последна сметка ще докара до преустановяване на ръководството на Илон Мъск като основен изпълнителен шеф на Twitter и че той евентуално ще назначи нов краткотраен шеф " в идващите 24 часа ".

Откакто Мъск купи обществената мрежа в Twitter настъпиха голям брой спорни промени.

Той уволни към половината от чиновниците му и се опита да вкара платената функционалност за инспекция на Twitter, след което я спря. Функцията беше обновена предходната седмица.

Той беше подложен на критика и за метода си към модерирането на наличието, като някои групи за цивилен свободи го упрекнаха, че подхваща стъпки, които ще усилят речта на омразата и дезинформацията.

В петък Мъск беше наказан от Организацията на обединените народи и Европейския съюз поради решението на Twitter да в профил краткотрайно някои публицисти, които отразяват активността на обществената мрежа.

Организация на обединените нации написа в Туитър, че свободата на медиите " не е играчка ", а Европейски Съюз заплаши Twitter със наказания.

След като стартира анкетата, Мъск написа в Twitter: " Както се споделя, внимавайте какво си пожелавате, тъй като можете да го получите. "

По-късно той добави: " Тези, които желаят власт, са тези, които минимум я заслужават. "

Отвличане на вниманието от Twitter?

Г-н Айвс съобщи, че последните няколко седмици и месеци са били " оронващи престижа за Tesla ", която съгласно него е " златното дете ", защото в нея се намира по-голямата част от благосъстоянието на милиардера.

Стойността на компанията за електрически автомобили на Мъск внезапно спадна, като някои настояват, че манията му по Twitter е унищожила марката.

Миналата седмица Лео Когуан, третият по величина самостоятелен акционер в Tesla, прикани Мъск да се отдръпна от поста си на началник на производителя на електрически коли.

" Елон изостави Тесла и Тесла няма работещ основен изпълнителен шеф. Tesla се нуждае и заслужава да има [работещ] изпълнителен шеф на цялостно работно време ", написа той в Twitter.

Г-н Айвс съобщи, че има вяра, че господин Мъск е осъзнал, че " не може да балансира " сред това да бъде началник на Twitter, както и на своята компании Tesla и SpaceX.

" Най-големият проблем е, че колкото повече разногласия основава, толкоз повече рекламодателите напущат, а това е 90 % от приходите на Twitter ", сподели той.

Ръс Молд, капиталов шеф в AJ Bell, добави, че вложителите в Tesla ще " наблюдават деликатно " анкетата на господин Мъск.

" Като се има поради в какъв брой разсейващо деяние се трансформира работата на Мъск в Twitter, акционерите на производителя на електрически автомобили ще въздъхнат с облекчение, в случай че той се отдръпна от Twitter и се върне към ежедневната си работа в Tesla ", сподели той.

" За човек, който толкоз доста държи на работната си нравственос, Мъск сигурно прекарва доста време в обществените мрежи. Тъй като акциите на Tesla са спаднали повече от два пъти от началото на годината, Мъск би трябвало да запретне ръкави и да върне главния си бизнес на пътя. "

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР