Потребителите на Google Play у нас ще получат актуализация до

...
Коментари Харесай

Google Pay става Google Wallet за потребителите в България


Потребителите на Гугъл Play у нас ще получат актуализация до новото приложение Wallet
(снимка: CC0 Public Domain)

Мобилното приложение Гугъл Pay става Гугъл Wallet от тази седмица и ще поддържа нови цифрови детайли. Апликацията ще бъде налична в България за Android и Wear OS, оповестиха от интернет компанията.
още по темата
Гугъл Wallet ще стандартизира метода, по който потребителите резервират и получават достъп до значими детайли, като да вземем за пример платежни карти, цифрови билети за събития, бордни карти, карти за преданост и карти за дарове.

Wallet ще предлага и лесна интеграция с други приложения и услуги. Например, потребителят автоматизирано ще получи опция да добави бордната карта към своя Гугъл портфейл, в случай че избере тя да бъде изпратена на неговия Gmail адрес след „ чекиране ”. Подобно нещо ще се случи и с билети за събития, закупени онлайн, като Wallet ще изпраща напомнящи вести.

С стартирането на това приложение, Гугъл желае да улесни милиони хора, които употребяват телефоните си, с цел да резервират билети за събития и бордни карти, да заплащат в магазини или да се возят в публичния превоз. Освен това потребителите се нуждаят от сигурен и елементарен метод за опазване и достъп до нови цифрови детайли като ключове за кола, цифрови документи за идентичност и имунизационни документи.



Гугъл Wallet включва и подробни настройки за дискретност и сигурност. Ако пък телефонът е загубен или откраднат, потребителят може да го откри, заключи или изтрие данните от устройството благодарение на функционалността „ Find My Device ”.

През идващите два дни Гугъл ще вкара Wallet за всички. Потребителите с включени автоматизирани актуализации ще видят, че приложението Гугъл Pay се актуализира автоматизирано към Гугъл Wallet. Потребителите без автоматизирани актуализации ще би трябвало да го актуализират ръчно от Play Store.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР