Потребителите на Bing се сдобиха с модерна AI функция за

...
Потребителите на Bing се сдобиха с модерна AI функция за
Коментари Харесай

Edge се сдоби с AI инструмент за създаване на изображения


Потребителите на Bing се снабдиха с съвременна AI функционалност за изображения
(снимка: Microsoft)

Microsoft систематично внедрява AI функционалности във всичките си приложения и услуги. Наскоро компанията интегрира инструмент за основаване на изображения в браузъра Edge – това е Bing Image Creator, който към този момент е разполагаем в уеб версия.

Bing Image Creator излезе предишния месец като модифицирана версия на невронната мрежа DALL-E 2, способна да основава изображения от текстови описания. Услугата е налична за всички на bing.com/images/create и може да се задейства също от Bing Smart Chat, само че в този момент Microsoft добави тази опция в своя браузър.

Според обява в блога на Microsoft, „ функционалността ще помогне за основаване на изображения, които към момента не съществуват ” – това е допустимо с помощта на потреблението на най-новите DALL-E модели от колегата OpenAI.
още по темата
AI инструментът ще се появи като панел в страничната лента на браузъра. Bing Image Creator потребно средство за бързо основаване на изображение за обява в обществена мрежа или даже за презентация с PowerPoint.

Новият панел на Edge като цяло работи по същия метод като уеб версията на Bing Image Creator, само че има по-компактен интерфейс, с цел да се побере в страничната лента.

Функцията се включва с натискане на бутона (+) на панела и активиране на Image Creator – в случай че съответният ключ не се вижда, функционалността ще се появи по-късно, защото стартирането ѝ в международен мащаб става последователно.

Наскоро се появи информация за желанието на Microsoft да употребява логаритми за изкуствен интелект Copilot в приложението OneNote. Така потребителите ще могат бързо да приготвят проект за събитие или да създадат обобщение при поискване.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР