Потребителите на Binance са изтъргували криптовалутни активи на стойност 90

...
Потребителите на Binance са изтъргували криптовалутни активи на стойност 90
Коментари Харесай

Binance извърши транзакции за $90 млрд. долара на забранения пазар в Китай

Потребителите на Binance са изтъргували криптовалутни активи на стойност 90 милиарда $ за един месец в Китай, където сходна търговия е противозаконна от 2021 година

Това заяви Wall Street Journal, представен от Reuters, като се базира на вътрешни данни и чиновници на борсата.

Сделките трансфораха Китай в най-големия пазар на Binance, който съставлява 20% от размера в международен мащаб, като се изключат покупко-продажбите, осъществени от подгрупа от доста огромни търговци, се показва в отчет, без да се прецизира месецът, в който са осъществени покупко-продажбите.

" Уебсайтът Binance.com е блокиран в Китай и не е наличен за основани там консуматори ", съобщи представител на борсата пред Reuters, откакто беше потърсен за коментар по отчета.

Борсата също по този начин е била обект на наблюдаване от страна на регулаторните органи на Съединени американски щати, в това число Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) и Комисията за скъпи бумаги и фондови тържища (SEC).

CFTC съди Binance, че е управлявала " противозаконна " борса и " фиктивна " стратегия за сходство, а SEC съди Binance и основния изпълнителен шеф Чанпенг Джао, че Binance изкуствено е завишавала размерите си на търговия, отклонявала е средства на клиенти, не е лимитирала достъпа на клиенти от Съединени американски щати до платформата и е заблуждавала вложителите по отношение на контрола на надзора на пазара.

Борсата е разследвана и от Министерството на правораздаването на Съединени американски щати за вероятно пране на пари и нарушение на наказания, заяви Reuters през декември.

Миналия месец стана ясно, че клиентите на Binance.US няма да могат да употребяват щатски долари, с цел да купуват криптовалути в платформата. Това ограничи опцията на борсата в Съединени американски щати.

Binance упрекна Комисията за скъпи бумаги и тържища (SEC) в неоснователни цивилен искове и превантивно деактивира опцията на клиентите си да купуват и подават щатски долари.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР