Потребителите на бездимни алтернативи по света са вече 24.9 млн.,

...
Потребителите на бездимни алтернативи по света са вече 24.9 млн.,
Коментари Харесай

Една трета от приходите на Филип Морис Интернешънъл вече са от бездимни алтернативи

Потребителите на бездимни други възможности по света са към този момент 24.9 млн., а 17.8 млн. от тях са спрели пушенето напълно, регистрира Филип Морис Интернешънъл при оповестяването на финансовите си резултати за миналата година. От 2008 година насам компанията е вложила над 10.5 милиарда $ в научното създаване и комерсиализирането на новаторски бездимни други възможности за пълнолетните пушачи, с световната цел да спре напълно продажбата на цигари.

Нетните доходи на компанията от бездимни други възможности в международен мащаб възлизат на 31.3% от общите чисти приходи*. В Европа те са 40% от общите доходи за района, а потребителите в България са над 230 000. Пазарният дял на нагреваемите тютюневи произведения (НТИ) на пазарите, където се предлага IQOS, се усилва с 1.1 пункта до 8.0% или с 1.4 пункта до 7.9%.

" Въпреки компликациите, с които се сблъскахме при реализиране на нашата активност през 2022 година, подбудени от войната в Украйна, разстройствата по веригата на доставки и инфлационния напън в световен мащаб, постигнахме мощни годишни резултати с помощта на непрекъснатия растеж при IQOS ", споделя Яцек Олчак, основен изпълнителен шеф на компанията.

В края на предходната година компанията разгласи промени в районната конструкция – превръщане на шестте района в четири – за да подкрепи растежа на бездимния бизнес на компанията, да укрепи ориентираността към потребителите и да се форсира основаването и въвеждането на нововъведения – цели, съобразени с упоритостта компанията да се трансформира в преди всичко бездимна компания, чиито чисти доходи се образуват най-вече от бездимни други възможности до 2025 година

" Доближаваме се до задачата си да се превърнем в най-вече бездимна компания, като сега бездимните други възможности образуват съвсем една трета от чистите ни доходи за годината. През 2022 година с придобиването на Swedish Match и постигнатото съглашение за вдишване на цялостен надзор върху IQOS в Съединени американски щати през 2024 година направихме две значими стъпки в бездимната ни промяна и сме в отлична позиция да ускорим този развой. Навлизаме в 2023 година, като продължаваме да вкарваме нововъведения в богатото си портфолио от бездимни други възможности “, добавя Яцек Олчак.

През януари тази година Филип Морис Интернешънъл и водещият производител на тютюневи и никотинови произведения в Южна Корея KT&G подписаха съглашение за задълбочаване на съдействието си. Така компанията ще продължи да разполага с извънреден достъп до бездимните марки на корейския колос и до продуктовите нововъведения в развой на разработка, което ще обогати съществуващото продуктово портфолио от бездимни произведения на Филип Морис Интернешънъл.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР