Потребители и бизнес започват все по-често да използват криптовалути, различни

...
Потребители и бизнес започват все по-често да използват криптовалути, различни
Коментари Харесай

Намалява доминацията на биткойн при разплащанията с криптовалути

Потребители и бизнес стартират все по-често да употребяват криптовалути, разнообразни от биткойн, за своите разплащания. Това сочат данните на BitPay Inc, един от най-големите снабдители на платежни услуги за криптовалути в света. През последните 12 месеца, използването на биткойн за разплащания при търговци, употребяващи услугите на BitPay, понижава до дял от към 65%, предава Bloomberg.

За съпоставяне през 2020 година, делът на биткойн е възлизал на цели 92% от всички разплащания с виртуални валути. Етер, криптовалутата от блокчейн основаната система Етерум и втората най-популярна виртуална валута в света, заема дял от 15%. Стейбълкойните (криптовалути, обезпечени с действителни пари или активи) оформят дял от 13%. Новите криптовалути, добавени към системата на BitPay през 2021 година, а точно Dogecoin, Shiba Inu и лайткойн, заемат дял от 3% от всички разплащания през предходната година.
Балон ли е биткойн?
За хората, които същински имат вяра в криптовалутите, биткойн е ултимативният актив за запазване на стойност и най-солидното средство ср...
Прочети повече
Възходът на стейбълкойните се дължи от елементи на това, че от ден на ден компании стартират да ги употребяват при трансгранични разплащания. От позиция на потребителите, стейбълкойните съставляват форма на отбрана против волатилността на пазара на виртуални валути, защото цената им не се въздейства от пазарните придвижвания.

Криптовалути като Dogecoin и Shiba Inu съставляват по-скоро смешка, която с времето се трансформира в нещо доста по-сериозно от първичния план зад нея, генерирайки големи облаги за спекуланти и редови вложители.

Още от МЕЖДУНАРОДНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР